Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa
26.4.2012 12:00

Finnpanel kertoo jatkossa myös tv-yhtiöiden netti-tv:n käynnistysmäärät

Tv:n katselua ja radion kuuntelua mittaava Finnpanel alkaa julkaista kerran kuussa tilastoa Yle Areenan, MTV Oy:n Katsomon ja Nelonen Median ruutu.fi:n katselusta. Tiedot netti-tv-palveluiden yhteenlasketuista käynnistysmääristä löytyvät jatkossa Finnpanelin nettisivuilta.

Netti-tv:n käyttö on kasvanut perinteisen television katselun rinnalla tasaiseen tahtiin. Puolessa kaikista suomalaisista kotitalouksista katsotaan kotimaisten tv-yhtiöiden netti-tv-palveluista kokonaisia ohjelmia ainakin joskus – joka kuudennessa kotitaloudessa viikoittain.

Eri nettitelevisioiden yhteiskäynnistysmäärää ei ole tähän mennessä julkaistu, vaikka tietoja käynnistysmääristä on koko ajan kerätty. Nyt Yle, MTV Oy ja Nelonen Media ovat yhdessä sopineet tietojen toimittamisesta Finnpanelille.  Toisin kuin perinteisissä katselu- ja kuuntelutilastoissa Finnpanel ei osallistu itse mittaukseen millään tavalla, vaan toimii tässä vain tiedonvälittäjänä.

– Osa mediayhtiöistä on jo tahollaan kertonut ohjelmiensa käynnistysmääristä, mutta nyt tilastotiedot ovat kootusti kaikkien saatavilla säännöllisesti, kertoo Finnpanelin toimitusjohtaja Lena Sandell.

Netti-tv-palveluiden käynnistämismäärät päivittyvät jatkossa joka kuun 8. päivänä. Tilasto kertoo Areenan, Katsomon ja ruutu.fi -palveluiden käynnistysten yhteismäärän maksuttomasta on-demand-sisällöstä.

Uusi palvelu on käytössä välittömästi ja löytyy muiden katselu- ja kuuntelutilastojen tavoin Finnpanelin sivuilta osoitteesta http://www.finnpanel.fi/tulokset/nettitv/kk/kaynnistykset


Lisätietoja antavat:
Finnpanel Oy, Lena Sandell, puh. 020 751 5402
MTV Oy, Taina Mecklin, puh. 010 300 5265
Nelonen Media, Tina Åström, puh. (09) 4545 384
Yleisradio Oy, Leevi Kokko, puh. 040 518 2981

Finnpanel Oy on TNS Gallup Oy:n ja A.C. Nielsenin Finland Oy:n puoliksi omistama tutkimusyritys, joka mittaa Suomessa television katselua sekä radion kuuntelua. Toimeksiantajina ovat mm. Yleisradio Oy, MTV Oy, Nelonen Media, RadioMedia sekä Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL ry.