Lehdistötiedote

Julkaisuvapaa
20.6.2007 00:00

71 % tv-talouksista voi katsoa digitv-lähetyksiä

Finnpanelin kesäkuun alussa tekemän erillistutkimuksen mukaan 71 % suomalaisista tv-talouksista oli hankkinut digisovittimen. Erityyppisiä digisovittimia oli 1 600 000 kotitaloudessa. Kaapeliverkkoon liitetyistä talouksista 56 % ja muista talouksista 83 % pystyi seuraamaan digitaalisia tv-lähetyksiä.

Tutkimuksessa kysyttiin myös digisovittimen hankinta-aikomuksista talouksilta, joilla sovitinta ei vielä ole. 4 % tv-talouksista ilmoitti, että eivät aio hankkia digisovitinta lainkaan ja 11 % ei vielä tiedä milloin aikovat hankkia sovittimen.

Tiedot perustuvat Finnpanel Oy:n tutkimukseen, jossa postitetaan kysely 2000:een satunnaisesti valittuun talouteen. Tutkimuksen virhemarginaali oli +/- 3 % -yksikköä.

TV-mittaritutkimuksen mukaan keskimäärin 56 % kaikesta television katselusta katsottiin kesäkuun alussa digitaalisesti. Tästä valtaosa oli kotimaisten, myös analogisesti välitettyjen kanavien, kuten TV1:n, TV2:n, MTV3:n, Nelosen, Subtv:n ja Urheilukanavan katselua.

Liite: Diagrammi digisovitinten määrän kehityksestä

Lisätietoja www.finnpanel.fi

Finnpanel Oy

Lena Sandell, p. 020-7515 402
Christel Oilinki, p. 020-7515 407

Finnpanel Oy on TNS Gallupin ja A.C. Nielsen Finland Oy:n puoliksi omistama tutkimusyritys, joka mittaa Suomessa television katselua sekä radion kuuntelua. Toimeksiantajina ovat Yleisradio Oy, MTV Oy, SW Television Oy/Nelonen , RAB Finland Oy sekä Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto ry.